ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αντωνία Τριχοπούλου είναι ιατρός βιοπαθολόγος, με μετεκπαίδευση στη δημόσια υγεία, τη βιοχημεία και τη διατροφή στα Πανεπιστήμια  Αθήνας,  Ann Arbor  (ΗΠΑ) και  Saint Antoine  (Γαλλίας). Έχει   περισσότερες από 600 επιστημονικές δημοσιεύσεις με 21.000 παραθέσεις (h-index: 67)   στη  βιβλιογραφία. Η επιστημονική της δραστηριότητα καλύπτει πολλούς τομείς της δημόσιας υγείας, με επικέντρωση  στη σχέση της  διατροφής  με την υγεία. Έχει  τεκμηριώσει και αναδείξει  ότι η  Μεσογειακή διατροφή, ουσιαστικά η Ελληνική παραδοσιακή διατροφή, είναι υποδειγματική  για την προαγωγή της υγείας και τη μακροβιότητα. Έχει τιμηθεί με σειρά διεθνών βραβείων και διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένου του Χρυσού Σταυρού της Τιμής  από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αλλες δρασεις απο: ΑΝΤΩΝΙΑ ΤΡΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

FLAVORS WITH HISTORY

23 May 2015
11:05 - 11:50
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ