ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

Η Μαρία Καράμπελα γεννήθηκε στη Σπάρτη. Πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στα Καμίνια και στο Ξηροκάμπι Λακωνίας.  Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τουριστικές Επιχειρήσεις και Πληροφορική. Εργάστηκε στο χώρο της Πληροφορικής, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και είναι Chartered IT Professional στο British Computer Society.

Υπήρξε βασικός μέτοχος του catering «Αμάλθεια»  για μια δεκαετία.

Σήμερα, είναι σύμβουλος προώθησης  προϊόντων, εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, της εταιρίας Terra Sparta στο εξωτερικό.

Έχει εκδώσει δύο βιβλία. Το ¨Γεύσεις της Λακωνικής γης – από τον μέλανα ζωμό στο σύγκλινο» εκδόσεις Πατάκη και το βιβλίο «Συνταγές του λαδιού και της ελιάς» για λογαριασμό του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, το οποίο έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά.

Είναι παντρεμένη με τον αρχιτέκτονα  Βίκτωρα Βλαχογιάννη και μητέρα ενός παιδιού, του Χρήστου.

Αλλες δρασεις απο: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

CULINARY CULTURE OF PELOPONNESE

23 May 2015
12:00 – 13:00
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ