ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο Γιάννης Γεροντίδης γεννήθηκε στο Καστόρειο Λακωνίας το 1975 ένα χωρίο κοντά στην Σπάρτη στους πρόποδες του Ταυγέτου.

Μεγάλωσε στην Σπάρτη όπου και τελείωσε το Λύκειο .Πρίν προλάβει να πάει για σπουδές ο αιφνίδιος θάνατος του πατέρα του τον ανάγκασε να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και να αφοσιωθεί στην οικογενειακή επιχείρηση που είχε στήσει ο πατέρας του , ένα ιχθυοτροφείο πέστροφας και ένα κατάστημα τροφίμων, κάτι βέβαια που θα έκανε ούτως ή άλλως μόλις τελείωνε τις σπουδές του!

Ώντας ανήσυχο πνεύμα, δε θα αρκεστεί στη διοίκηση της επιχείρησης μέσω της εμπειρίας που έχει ήδη αποκτήσει. Θέλοντας να την κάνει να αποδώσει το μέγιστο των δυνατοτήτων της, άρχισε να διαβάζει βιβλία αλλά και να παρακολουθεί σεμινάρια γύρω από το management ,marketing ,merchandising αλλά και χρηματοοικονομική λογιστική ,οργάνωση & διοίκηση επιχειρήσεων .

Βλέποντας πως το μέλλον μιας παραγωγικής μονάδας είναι η μεταποίηση και η τυποποίηση του προιόντος που παράγει, εκσυγχρονίζει το ήδη υπάρχον  καπνιστήριο και φέρνει στα ράφια των σουπερ μαρκετ ένα από τα πρώτα ελληνικά «γκουρμέ» προιόντα ,τη φινετσάτη γεύση της τόσο υγιεινής και πλούσιας σε θρεπτικά συστατικά καπνιστής πέστροφας.

Η  GFish όπως καθιερώνεται από το 1998 ,είναι ένα υπόδειγμα επιχειρηματικότητας και μαζί με την μητέρα του Μαρία και τις 2 αδερφές του Κατερίνα και Αρετή αφοσιώνονται στην εξέλιξη μιας σειράς καινοτόμων προιόντων που το καθένα έχει τον δικό του χαρακτήρα ,αν κρίνει κανείς από τη διαφορετική ποιότητα και γεύση των Ελληνικών ιχθυοκαλλιεργειών.

Από το κεντρικό τους κατάστημα στην οδό Γκορτσολόγου στη Σπάρτη και από εκεί σε όλη την Ελλάδα, η G-Fish αφουγκράζεται τα γούστα της εποχής και από το 2001 προχωρά στην εκτροφή του μοναδικού ελληνικού σολομού, ενώ από το 2005 στην γκάμα προστίθεται ο οξύρυγχος και τρία χρόνια αργότερα το χαβιάρι σολομού.

Βραβεύσεις
Η καπνιστή και μαριναρισμένη πέστροφα ,ο σολομός και  ο οξύρρυγχος έχοντας κερδίσει gourmet βραβεία ,ένα το 2009 και ένα το 2012 , έχουν κερδίσει και τις καρδιές των καταναλωτών, που επιστρέφουν με ενθουσιασμό στο εξαιρετικό προϊόν. Την ίδια χρονιά ,το 2012,το περιοδικό Εικόνες της εφημερίδας Εθνος κατατάσσει το Γιάννη Γεροντίδη στους 100 Έλληνες επιχειρηματίες που «κάνουν τη διαφορά».Με μόνο λίγες μέρες κυκλοφορίας 2 νέα προιόντα το άλειμμα καπνιστής πέστροφας με μυρωδικά και το άλειμμα καπνιστού σολομού με μυρωδικά ανακυρήσσονται από το περιοδικό ¨τρόφιμα και ποτά¨ Best product για τη χρονιά 2013, ενώ το 2014 πήρε το βραβείο ποιότητας καλύτερης ιχθυοκαλλιέργειας από τον Γαστρονόμο.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ-ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Το 2003 διατέλεσε εισηγητής στα σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν από το Κ.Ε.Κ. Άποψη με θέμα:  «Ιχθυοκαλλιέργεια, διαχείρηση και εμπoρία των αλιευτικών προϊόντων».

Το 2004 σε συνεργασία με το Υπουργείο Γεωργίας και τη ΝΕΤ δημιούργησε ντοκιμαντέρ με θέμα : Ιχθυοκαλλιέργεια και μεταποίηση αλιευτικών προϊόντων.

Το 2010  διατέλεσε εισηγητής σε ημερίδα με θέμα «βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία μια πράσινη λύση για την οικονομία της Πελοποννήσου»

Το 2012 έγινε χορηγός και συμμετείχε στην ταινία του Γιάννη Σμαραγδή «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»

Το 2013 εμφανίστηκε στην εκπομπή μαγειρική «Άριστη κουζίνα» με τον βραβευμένο σέφ Άρη Τσανακλίδη  ΣΚΑΙ και παρουσίασε τα προιόντα του ο οποίος έφτιαξε αρκετές συνταγές με τα προιόντα του.

Το 2014 στην πρώτη εκπομπή «Ιστορίες Γής» με τον Γεωπόνο Ανδρέα Μπαρμπούτση στο ΣΚΑΙ, παρουσίασαν την G-fish και όλη την διαδικασία παραγωγής των προιόντων του .

Το 2014  συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Πελοποννήσου, το Cardiff Metropolitan University και το Μανιατάκειον Ίδρυμα,  με τίτλο «Global Trends in the Agrofood Sector». στην Καλαμάτα (11-13 Σεπτεμβρίου) στο Ξενοδοχείο Elite Resort και ήταν ομιλητής στη συνάντηση εργασίας (στρογγυλή τράπεζα) με θέμα «Η συνεισφορά των ακαδημαϊκών και ερευνητικών κέντρων στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα».

 

ΑΛΛΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, είναι μέλος του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης από το 1993 στον οποίο διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. επί σειρά ετών, μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης από το 1998 και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του συλλόγου των Ποντίων Ν.Λακωνίας «Ο Πόντος» από το 2005.

Αλλες δρασεις απο: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ

CULINARY CINEMA OF PELOPONNESE

23 May 2015
15:00 – 16:00
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ