ΗΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο Ηλίας Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Έχοντας αποφασίσει από μικρή ηλικία να ασχοληθεί με τη μαγειρική, σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και αποφοίτησε από τη γαλλική Le Cordon Bleu, μετά από μετεκπαίδευση στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.  Παράλληλα παρακολούθησε πλήθος σεμιναρίων για την ασφάλεια των τροφίμων, την υγιεινή, αλλά και το συνδυασμό φαγητού και κρασιού.

Εργάζεται εδώ και είκοσι χρόνια στον χώρο του φαγητού, περνώντας από μεγάλα ξενοδοχεία, catering, και εστιατόρια. Δούλεψε στη Ρόδο, την Κρήτη, την Κύπρο και αλλού και έζησε από πολύ κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, δουλεύοντας  και σιτίζοντας το  τεχνικό επιτελείο του AOB. Πήρε μέρος και διακρίθηκε σε διαγωνισμούς μαγειρικής ενώ συνεργαζόταν για πολλά χρόνια  με το γαστρονομικό περιοδικό «Food Service», προτείνοντας βιβλία μαγειρικής σε επαγγελματίες. Μεταξύ άλλων ανέλαβε και επιμελήθηκε το μενού που παρουσιάστηκε στο συμπόσιο Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Διατροφής που πραγματοποιήθηκε το 2011 στην Αθήνα.

Είναι λάτρης της παραδοσιακής και μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, την αγάπη του δε για αυτό το επάγγελμα προσπαθεί να εμφυσήσει και στα νέα παιδιά στον εκπαιδευτικό όμιλο της  Le Monde, όπου και εργάζεται από το 2004, διδάσκοντας και  παραδίδοντας μαθήματα και σεμινάρια για ερασιτέχνες και επαγγελματίες.

Αλλες δρασεις απο: ΗΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

SUPER FOODS OF PELOPONNESE

23 May 2015
13:00 – 14:00
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ