ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ

ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ

Η Θεοδώρα Καλογεράκου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου εισήχθη με σειρά επιτυχίας τέταρτη και Κλινική Διαιτολόγος. Είναι αριστούχος διπλωματούχος της ειδικότητας «Θεραπευτική Γυμναστική – Ειδική Φυσική Αγωγή» και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων. Το 2001, με υποτροφία, απέκτησε μεταπτυχιακό πτυχίο στην «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία», μετά από ολοκλήρωση του διετούς, ΔΜΠΣ των: ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ, ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ και ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει μετεκπαιδευτεί σε προγράμματα αποκατάστασης και εκτίμησης θρέψης σε αθλητές, ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και γηριατρικούς ασθενείς στο νοσοκομείο Karolinska Sjukhuset στη Στοκχόλμη, Σουηδίας και στο νοσοκομείο Lowenstromska Sjukhuset στο Upplands Vasby, Σουηδίας. Συνεργάστηκε με το εργαστήριο αθλητιατρικής του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ (αθλητιατρικός έλεγχος ομάδας ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ) και του πανεπιστημίου Karolinska στη Στοκχόλμη, Σουηδίας καθώς και σε ερευνητικά προγράμματα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Ωνάσειου Καρδιολογικού Κέντρου.

Οι ερευνητικές της εργασίες επικεντρώνονται στην διατροφική αντιμετώπιση και στην αποκατάσταση της χρόνιας καρδιακής ανεπάρκειας, των μεταβολικών νοσημάτων των οστών, στα λιποκύτταρα και της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας. Έχει πάνω από 90 εισηγήσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατη τη συμμετοχή της τον Σεπτέμβριο του 2014 στο συνέδριο για τη Μεσογειακή Διατροφή και την σημασία της ελληνικής κουζίνας που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Harvard (Βοστώνη), τον Φεβρουάριο του 2015 στο συνέδριο «Healthy Kitchens, Healthy Lives: Caring for our patients που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Harvard (Nappa Valley California), συμμετοχή ως κεφάλαιο σε βιβλίο της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρίας, έχει την επιμέλεια της θρεπτικής ανάλυσης σε βιβλία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και δημοσιεύσεις σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά και περιοδικά υγείας και ομορφιάς. Είχε την επιμέλεια θεμάτων διατροφής σε καθημερινή εκπομπή της ΝΕΤ και έχει συνεργαστεί με εκπομπές των σταθμών 902, Mega, ΣΚΑΙ, ANT1 σε θέματα διατροφής.

Έχει εργαστεί ως Επιστημονική Συνεργάτρια και Υπεύθυνη στο Πρόγραμμα Αποκατάστασης Ασθενών με Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια, του Τμήματος Τεχνητού Νεφρού στο Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών «ΥΓΕΙΑ», σύμβουλος διατροφής σε Προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού: «Άθληση για όλους», σύμβουλος διατροφής και εισηγήτρια σε σεμινάρια εκπαίδευσης σε θέματα διατροφικής αγωγής σε συνεργασία με την Μητρόπολη Πειραιώς, Καθηγήτρια Ειδικής Φυσικής Αγωγής σε Ειδικά Σχολεία και από το 2001 εργάζεται ως καθηγήτρια στο ΙΕΚ LE MONDE και διαιτολόγος της Ελληνικής Ακαδημίας Αντιγήρανσης και είναι Πολιτευτής στο Νομό Αργολίδας. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Αλλες δρασεις απο: ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΟΥ

SUPER FOODS OF PELOPONNESE

23 May 2015
13:00 – 14:00
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ