ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Κώστας Παυλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριουδάκι της ορεινής Αρκαδίας, τα Σαρλέικα Ηραίας, από γονείς αγροτοκτηνοτρόφους ζώντας τα πρώτα χρόνια της ζωής του με έναν τρόπο πολύ διαφορετικό από τον σημερινό. Η νοοτροπία και οι συνήθειες των ανθρώπων, η νομαδική ζωή των κτηνοτρόφων, ο τρόπος που αντιμετώπιζε ο κόσμος τις πίκρες, τα βάσαν ακαι την φτώχεια αλλά και η ομορφιά της απλής καθημερινής ζωής δημιούργησαν έναν αλλιώτικο άνθρωπο, που ο,τι έκανε το απολάμβανε με την ψυχή του. Και πώς μπορούσε να είναι διαφορετικό όταν μόνος του δημιουργούσε τα τραγούδια του κάνοντας τον πόνο του τραγούδι και τον αναστεναγμό λουλούδι.

Κάπως, έτσι φορτωμένος ήρθε στην μεγάλη πόλη και στράφηκε στην κλασσική μουσική. Σπουδάζει κλαασική κιθάρα και κλασσικό τραγούδι μα τα βιώματα και οι μεγάλες αγάπες δεν ξεχνιώνται. Για αυτό τον λόγο τα τελευταία χρόνια τον βλέπουμε να τραγουδά τα τραγούδια που τον μεγάλωσαν στο θέατρο Ηρώδη του Αττικού, να παρουσιάζει το πρώτο του μουσικό έργο, Ερωτική Αρκαδία – Άγραφοι Νόμοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και να πραγματοποιεί την αναβίωση του Αρκαδικού Γάμου στο θέατρο Λυκαβηττού.

Είναι συνεργάτης του Λαογραφικού Τμήματος της Ακαδημίας Αθηνών και καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια Αρκαδίας, ο οποίος διανύει το 42ο έτος πραγματοποίησής του.

Η τελευταία του εκδοτική εργασία, ο Μωριάς του 21, είναι ένα άλμπουμ που αποτελείται από τρεις ψηφιακούς δίσκους οι οποίοι περιλαμβάνουν 40 τραγούδια που αναφέρονται στην πορεία της Επανάστασης του 1821, τραγουδισμένα από τον ίδιον αλλά κι ένα πλήθος ανθρώπων που μοιράζονται στην καρδιά τους και στο νου την αγάπη για τον τόπο τους.

Αυτή την εποχή βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα και η δημιουργία ενός μουσικού έργου από τον Ζάραγγα της Λακωνίας με τραγούδια που οι ρίζες του φτάνουν μέχρι την εποχή της Ενετοκρατίας. Επίσης, στα πλαίσια της λειτουργίας του Πολιτιστικού Συλλόγου ο Πάνας, του οποίου είναι πρόεδρος, έχει ιδρύσει παραδοσιακή χορωδία και παραδίδει μαθήματα παραδοσιακού

Αλλες δρασεις απο: ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ