ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ,
Σεφ & ιδιοκτήτης του εστιατορίου ΒΑΡΟΥΛΚΟ SEASIDE

Ο Λευτέρης Λαζάρου γεννήθηκε το 1952 από πατέρα καραβομάγειρα. Η πορεία του στη ζωή είχε ήδη προδιαγραφεί από νωρίς: από δεκαπέντε χρονών άρχισε να συνοδεύει τον πατέρα του σε ταξίδια σε όλο τον κόσμο, ανακαλύπτοντας από κοντά έναν μεγάλο πλούτο από εθνικές κουζίνες.

Το Οκτώβριο του 1987 πραγματοποίησε το όνειρό του και το εστιατόριό του, ΒΑΡΟΥΛΚΟ, στον Πειραιά άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Ο Λευτέρης Λαζάρου όχι μόνο έβαλε για πρώτη φορά τη θαλασσινή κουζίνα σε εστιατόριο υψηλής μαγειρικής, αλλά γνώρισε στο κοινό άσημα και ταπεινά ψάρια, δίνοντάς τους πρωταγωνιστικό ρόλο στις δημιουργίες του. Πολλά πιάτα γνώρισαν τέτοια μεγάλη επιτυχία ώστε αναγνωρίζονται πλέον ως κλασικά.

Ο Λευτέρης Λαζάρου έχει κατακτήσει μεγάλο αριθμό βραβείων και διακρίσεων στην καριέρα του. Η πιο σημαντική διάκριση ήρθε το 2002 με τη μορφή αστεριού Michelin – το πρώτο που δόθηκε ποτέ σε σεφ που σερβίρει ελληνική κουζίνα- το οποίο διατηρεί έως σήμερα.

Οι δραστηριότητές του δε σταματούν εδώ. Κατά τα προηγούμενα χρόνια ταξίδεψε στην Αργεντινή, την Ιαπωνία, τις Η.Π.Α. και την Αυστραλία, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ως πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας, έχοντας ενεργό ρόλο σε πρωτοβουλίες προώθησής της στο εξωτερικό. Στις Η.Π.Α. παρέδωσε μαθήματά της στο Culinary Institute of America (CIA).

Ο Λευτέρης Λαζάρου συνθέτει  τα πιάτα του με υλικά τη δημιουργικότητά του, τις επιρροές από τα ταξίδια του και την παθιασμένη αναζήτησή του για εξαιρετικές πρώτες ύλες.Tις εμπνευσμένες γευστικές του δημιουργίες μπορείτε να απολαύσετε στο εστιατόριό του Varoulko Seaside στο Μικρολίμανο.

Αλλες δρασεις απο: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΛΑΖΑΡΟΥ

FLAVORS WITH HISTORY

23 May 2015
11:05 - 11:50
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ