ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

Ο Μανούσος Μανουσάκης  σπούδασε στο London Film School και από τότε έχει μια μακρά και επιτυχημένη σταδιοδρομία. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερεις ταινίες μεγάλου μήκους (Η ΣΚΙΑΧΤΡΑ βραβείο σεναρίου, μουσικής και μοντάζ στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, βραβείο καλύτερης κινηματογράφησης στο Φεστιβάλ του Σικάγο, βραβείο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στo Giffoni Film Festival (Italy), συμμετοχή στο παιδικό τμήμα του Φεστιβάλ του Βερολίνου). Έντεκα  θεατρικές παραστάσεις, δέκα τηλεταινίες και είκοσι εβδομαδιαίες σειρές . Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι το «Τμήμα Ηθών» 43% «Ψίθυροι Καρδιάς» 73% (υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης όλων των εποχών – βραβείο πιο αγαπημένης σειράς) «Μη μου λές Αντίο» 65% – βραβείο πιο αγαπημένης σειράς, « Άγγιγμα Ψυχής» 45%  – βραβείο πιο αγαπημένης σειράς, «Η αγάπη ήρθε από μακριά» 42% «Για μια Γυναίκα και ένα Αυτοκίνητο» Βραβείο σκηνοθεσίας. Και οι είκοσι σειρές του περιλαμβάνονται στις δέκα πιο δημοφιλείς της χρονιάς μετάδοσής τους.

Ασχολείται δυναμικά με τα κοινά της Λακωνίας, είναι Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Σπάρτης και έχει δημιουργήσει – με την συνεργασία θεσμικών φορέων και πολιτών –την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού» με έδρα την Σελλασία.

Η προσπάθεια αυτή έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελλάδα, προωθώντας τα Λακωνικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα με κορυφαία εκδήλωση την ετήσια Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων στον εκθεσιακό χώρο του μετρό στο Σύνταγμα.

Είναι πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Πανελληνίου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς .

Είναι και ο ίδιος βιοκαλλιεργητής ελιάς στην Σελλασία.

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Μανουσάκη η οποία κατάγεται από την Σελλασία και έχει δύο παιδιά, τον Μανώλη και την Δέσποινα.

Αλλες δρασεις απο: ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ

CULINARY CULTURE OF PELOPONNESE

23 May 2015
12:00 – 13:00
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ