ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΓΓΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΓΓΑ

Η Αναστασία Λάγγα έχει γεννηθεί και ζει στην Τρίπολη. Είναι συνταξιούχος δημοτική υπάλληλος και μητέρα τεσσάρων παιδιών και πολλών εγγονιών. Ασχολείται πολύ με τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, με μεράκι, αγάπη και διάθεση προσφοράς.

Έχει εκδόσει δύο βιβλία με τον γενικό τίτλο «Οι συνταγές της νοικοκυράς», ένα με συνταγές ζαχαροπλαστικής (1η έκδοση 2003) κι ένα μαγειρικής (1η έκδοση 2004). Το βιβλίο μαγειρικής παρουσίασε ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως.

Πολλά έντυπα, τόσο εξειδικευμένα, όσο και εφημερίδες πανελλήνιας  και τοπικής κυκλοφορίας, έχουν αφιερώσει εκτενή άρθρα για την παρουσίαση των βιβλίων αυτών καθώς και τη δημοσίευση συνταγών της συγγραφέως.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2003 συνεργάστηκε με τον κ. Ηλία Μαμαλάκη στα πλαίσια των γυρισμάτων της εκπομπής «Μπουκιά και συχώριο» και συμμετείχε στο επεισόδιο που πραγματοποιήθηκε στο Νομό Αρκαδίας.

 

Φιλοξένησε τον κ. Τέρενς Κουίκ και την κ. Έμη Λιβανίου κατά την επίσκεψή τους στην πόλη της Τρίπολης τον Ιανουάριο του 2005 και συνεργάστηκε μαγειρεύοντας στην πρωϊνή τους εκπομπή «Κάθε μέρα καλημέρα».

 

Στην εκπομπή «P+R» της δημόσιας τηλεόρασης, παρουσιάστηκε  το βιβλίο της μαγειρικής τον Μάρτιο του 2005, Το βιβλίο της μαγειρικής παρουσιάστηκε από τις κ. κ. Ρίκα Βαγιάννη και Λένα Αρώνη,.

 

Στο ραδιόφωνο, έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις σε εκπομπές τόσο τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών (Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 Fm & Ραδιοφωνικός σταθμός της Μητροπόλεως Αργολίδας ) όσο και άλλων πανελλήνιας εμβέλειας (Πειραϊκή Εκκλησία 91,2 Fm & Ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 Fm).

Διετέλεσε υπεύθυνη στην «Ομάδα μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής» του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Τρίπολης για διάστημα 4 ετών.

 

Στελέχωσε ως επικεφαλής την «Ομάδα μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής» του Ιδρύματος «Στασινόπουλος Βιοχάλκο» διδάσκοντας μαγειρική και ζαχαροπλαστική για 4 συναπτά έτη.

 

Έχει συνεργαστεί κατ’ επανάληψη με την εταιρεία AMC σε πολλά φεστιβάλ μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και Μεσογειακής διατροφής.

 

Αυτό το διάστημα επεξεργάζεται το υλικό για την έκδοση του 3ου κατά σειρά βιβλίου της, το οποίο θα περιέχει νέες συνταγές τόσο μαγειρικής όσο και ζαχαροπλαστικής που δεν εμπεριέχονται στα ήδη εκδοθέντα βιβλία.

Αλλες δρασεις απο: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΓΓΑ

THE COOK ANASTASIA LAGGA

22 May 2015
15:00 - 16:00
COOKING STAGE