Ο Ari Vezené είναι ο chef patron του εστιατορίου Vezené. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στα μέσα της δεκαετίας του ’70 από γονείς μετανάστες και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον πατρικό τόπο, το Μεγανήσι της Λευκάδας, και την Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στην Αμερική αλλά γρήγορα τον τράβηξε επαγγελματικά η κουζίνα. Είναι αυτοδίδακτος σεφ και εργάστηκε σε πολλά εστιατόρια της Νέας Υόρκης και του Σικάγο πριν αποφασίσει να έρθει πίσω στην Ελλάδα και να αναλάβει χρέη διευθυντή στο εστιατόριο Mylos του Hilton. Εκεί παρέμεινε έως το 2008, όταν άνοιξε το πρώτο δικό του εστιατόριο, την Trattoria Vezené στο Μεγανήσι που έγινε αγαπημένο σποτ των ιστιοπλοϊκών εξορμήσεων στο Ιόνιο.
Ο Ari Vezené έκανε πρώτος ευρύτερα γνωστές τις διαφορετικές κοπές και ράτσες βοδινού κρέατος, όπως το Wagyu, τη Rubia Gallega και τη Ηereford και προώθησε παραγνωρισμένες ή υποτιμημένες ελληνικές πρώτες ύλες και προϊόντα που παρασκευάζονται από μικρές οικογενειακές συντεχνίες ή συλλέγονται από την ελληνική εξοχή από έμπειρους τροφοσυλλέκτες. Το Vezené υποστηρίζει τη φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι» και προωθεί την ιδέα nose to tail και happy animals, φιλοσοφίες που υποστηρίζουν τη βιωσιμότητα των πρώτων υλών και την ευημερία των οικόσιτων ζώων. Το Vezené έβαλε την Αθήνα στο χάρτη της διεθνούς μπιστρονομίας (bistronomy), εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις ανάμεσα στον παραγωγό-τροφοσυλλέκτη- αγρότη από τη μια πλευρά, την κουζίνα στη μέση και τον πελάτη από την άλλη.