MARISA CHURCHILL

MARISA CHURCHILL

Η Μαρίσα ξεκίνησε να μαγειρεύει από τότε που είχε μεγαλώσει αρκετά ώστε φτάνει έως την κουζίνα. Περνούσε ώρες μέσα στη κουζίνα, μαζί με την γιαγιά της. Κάτω από την φροντίδα της και της οδηγίες της, έμαθε να φτιάχνει το δικό της γιαούρτι, να ετοιμάζει τις ελιές, να φτιάχνει σπιτικό ψωμί και μακαρόνια και να δημιουργεί μία μεγάλη ποικιλία απο αυθεντικά ελληνικά πιάτα. Μέχρι σήμερα, η μαγειρική της Μαρίσας, έχει έντονες επιρροές και από την ελληνική κουζίνα αλλά και από την γιαγιά της.
Το 1999, η Μαρίσα αποφάσισε να μετατρέψει το πάθος της για την μαγειρική σε καριέρα. Μετακόμισε στο Σαν Φραντζίσκο και αποφοίτησε από την Ακαδημία Μαγειρικής της Καλιφόρνιας, και στην συνέχεια αναβάθμισε τις σπουδές της, στην «υψηλή» μαγειρική και ζαχαροπλαστική, στο Ινστιτούτο Μαγειρικής της Αμερικής, στο Greystone. Διαμόρφωσε τις δεξιότητες της στα πολύ γνωστά εστιατόρια Rubicon (με ένα Michelin αστέρι), The Slanted Door, Ame (με ένα Michelin αστέρι), LuLu και Yoshi’s, όπου και ονομάστηκε «σαν μία από τις καλύτερες σεφ ζαχαροπλαστικής της πόλης» από τον Michael Bauer, κορυφαίο κριτικό μαγειρικής της εφημερίδας San Francisco Chronicle.
Η δουλειά της Μαρίσας έχει παρουσιαστεί σε ένα μεγάλο αριθμό κορυφαίων δημοσιεύσεων, όπως το Food & Wine, Bon Appetit, People, Details, Shape, Food Arts, και το San Francisco Chronicle. Στην Ελλάδα, έχει παρουσιαστεί στο Elle, Ελευθεροτυπία, Πρώτο Θέμα και Ζαχαροπλαστική.
Η καριέρα της στην τηλεόραση άρχισε με μερικές τοπικές τηλεοπτικές εμφανίσεις στο Σαν Φραντζίσκο και μετά ήρθε το Top Chef Season 2. Σε αυτό το ιδιαίτερα δημοφιλές σόου, η Μαρίσα είχε την ευκαιρία να δείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από μία απλή σεφ ζαχαροπλαστικής, αλλά και μία δημιουργική δύναμη μέσα στη κουζίνα. Εξακολουθεί να αρνείται να «μαζέψει τα μαχαίρια της και να αποχωρήσει».
Η Μαρίσα έχει επίσης επανειλημμένα διαγωνιστεί στο Food Network Challenge, και εμφανιστεί σε διάφορα πρωινά σόου, προωθώντας ένα πιο υγιεινό τρόπο να μαγειρεύουμε και να φτιάχνουμε γλυκά.
Έχοντας ένα έμφυτο ενδιαφέρον για την υγεία και τη καλή φυσική κατάσταση, η Μαρίσα άρχισε να επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο να χρησιμοποιεί φυσικά υλικά και να δημιουργεί συνταγές που διατηρούν την πλούσια γεύση τους, αλλά χωρίς λιπαρά. Αυτό αποδείχτηκε ιδιαίτερη πρόκληση, όταν ήρθε η ώρα να δημιουργήσει υπέροχα γλυκά, που συνήθως είναι γεμάτα βούτυρο και ζάχαρη. Αλλά η Μαρίσα πάντα αγαπάει τις προκλήσεις και κατάφερε να αντιμετώπισει και αυτή.
Μέσα στα χρόνια, τα «χαμηλά σε λιπαρά» αλλά και τα «χωρίς ζάχαρη» γλυκά της, άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή. Το χαμηλό σε λιπαρά «chocolate fudge cake» αποτέλεσε μία πολύ μεγάλη επιτυχία στο Top Chef και αργότερα παρουσιάστηκε στο Food & Wine. Πήρε το πτυχίο διατροφολόγου από το πανεπιστήμιο Cornell. Εχει γράψει μερικά βιβλία, Sweet & Skinny, με 100 υπέροχες και υγιεινές συνταγές γλυκών. Υπάρχουν επίσης στο βιβλίο της, συνταγές χωρίς καθόλου ζάχαρη, φτιαγμένες από Truvia (στέβια) , φυσικό γλυκαντικό, για αυτούς που δεν μπορούν φάνε καθόλου ζάχαρη. Αλλωστε η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζήσουμε χωρίς γλυκά!
Με το αθλητκό παρουσιαστικό της και την εμφάνισή της αλλά και τη πολύ ζεστή προσωπικότητα της, η Μαρίσα έγινε πολύ δημοφιλής εκπρόσωπος πολύ γνωστών και μεγάλων εταιρειών όπως Truvia, Macy’s και Kaiser, στο τομέα της υγείας και του φαγητού. Η Μαρίσα είναι η παρουσιάστρια του «My Sweet &Skinny Life», στο κανάλι Alpha.
Οταν η Μαρίσα δεν είναι στην κουζίνα, συνεχίζει το αθλητικό της lifestyle, ασχολούμενη με το σπορ που αγαπά περισσότερο, την κολύμβηση ή ταξιδεύοντας στα ελληνικά νησιά, κάνοντας μαθήματα μαγειρικής ή απλά απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη παραλία.

Αλλες δρασεις απο: MARISA CHURCHILL