ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ

ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ

Ο Executive Chef Βησσαρίωνας Παρθένης  παρόλο που αποφοίτησε από το Ναυτικό Λύκειο Πειραιά στο τμήμα των Πλοιάρχων η αγάπη του για την μαγειρική και ο αθεράπευτος εθισμός του στο καλό φαγητό τον κέρδισε. Έχει κάνει σπουδές στη μαγειρική και  μεταπτυχιακό στο F&B MANAGER. Έχει εργαστεί στην Αθήνα, Κρήτη, Ζάκυνθο, Μύκονο (μάλλον έφταιγε η αγάπη για την θάλασσα που γύρναγε στα νησιά) και μέσα από μεγάλες ηδονές γεύσεων από πολλές κουζίνες αποφάσισε να δημιουργήσει το www.ucook.gr & να δημιουργεί καθημερινά με σεμινάρια μαγειρικής που μας μαθαίνει πώς να μαγειρεύουμε εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Ελπίζει ότι μέσα από το ucook θα μπορέσει να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και εμπειρίες που έχει μαζέψει, αλλά και να μάθω από όλους μαγειρέψει μαζί.

Είχε εκπομπή μαγειρικής στο διαδικτυακό σταθμό More Radio από τις αρχές του 2011, όπου παρέα με πολλούς καλεσμένους μιλάει για θέματα φαγητού. Με συνεχή παρουσία στην τηλεόραση από το 2006 ως καλεσμένος σε εκπομπές μαγειρικής έχει μαγειρέψει στα: ΝΕΤ, MEGA, ALTER, star , SKAI, ALPHA, BLUE SKY. Το 2011 παρουσίασε πολλές συνταγές σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ‘’ΣΚΑΪ Life’’ με την Εύα Αντωνοπούλου, παρουσίασε την στήλη μαγειρικής στην καθημερινή εκπομπή “Όμορφη Μέρα” με την Λουΐζα Βούρου στο κανάλι Βlue Sky. Από το Νοέμβριο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 παρουσίασε καθημερινή εκπομπή μαγειρικής στο τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΙ με τίτλο ”Μαγειρεύω Οικονομικά”.  Από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Μάρτιο του 2015 παρουσίασε καθημερινή εκπομπή μαγειρικής στο τηλεοπτικό κανάλι ”Ε” με τίτλο ”Μαγειρεύουμε Παρέα”.

Η αγαπημένη του στιγμή ίσως όταν μαγείρεψε τον Απρίλιο του  2013 στις Βρυξέλλες σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον ελληνικής καταγωγής Γερμανό ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη παρουσιάστηκε Ελληνική κουζίνα μαζί με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Δημιουργήθηκε μπουφές για γευσιγνωσία των εδεσμάτων όπου ευρωβουλευτές, στελέχη του ευρωκοινοβουλίου και ξένων οργανισμών καθώς και από τους περίπου 400 προσκεκλημένους απόλαυσαν τις δημιουργίες 60 Ελλήνων Αρχιμαγείρων.

Η φράση που με αντιπροσωπεύει είναι: Καθημερινά μαθαίνουμε καινούργια πράγματα από όλους!

 

Βησσαρίων Παρθένης

Αλλες δρασεις απο: ΒΗΣΣΑΡΙΩΝ ΠΑΡΘΕΝΗΣ

MIKROPOLIS. MAMAS EGGPLANTPIZZA AND GRANDMOTHERS BAKED lAlAGGIA

24 May 2015
10:00 - 11:30
CAFÉ του Μουσειου Μπενακη

MIKROPOLIS. MAMAS EGGPLANTPIZZA AND GRANDMOTHERS BAKED lAlAGGIA

23 May 2015
10:00 - 11:30
CAFÉ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ

MIKROPOLIS. MAMAS EGGPLANTPIZZA AND GRANDMOTHERS BAKED lAlAGGIA

22 May 2015
10:00 - 11:30
CAFÉ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΠΕΝΑΚΗ